Coronavirus en ondernemen

Wat kunt u doen om uw bedrijf gezond te houden?

Heel de wereld is momenteel in de ban van het coronavirus. En ook veel mkb ondernemers en werkgevers worden hard geraakt. Het is nog niet duidelijk hoe lang de situatie gaat duren en wat de economische gevolgen zijn voor de korte én lange termijn. Toch kunt u zich voorbereiden voor eventuele negatieve gevolgen en zijn er regelingen waar u gebruik van kunt maken, om de financiële gevolgen voor uw organisatie te beperken.

Onze kennis gebundeld in een specialistenteam

Uiteraard staan wij in deze crisis ook naast u. Daarom hebben wij onze expertise op gebied van personeel, fiscale regelingen, subsidies, financieringen en strategische heroriëntatie samengebracht in een specialistenteam. Ons team is continu op de hoogte van de maatregelen die worden getroffen en de regelingen die beschikbaar worden gesteld voor ondernemers.

Heeft u specifieke vragen over de gevolgen voor uw organisatie? Neem dan contact op met uw contactpersoon bij Maatschap Remmerswaal.

Wat kunt u doen om de gevolgen te beperken?

Wanneer u tijdelijk minder werk heeft vanwege het coronavirus, dan kan de Noodmaatregel Overbrugging Werkbehoud een oplossing bieden. Door het coronavirus kan uw omzet en resultaat teruglopen, terwijl u wel nog uw kosten en uitgaven heeft. Hierdoor ontstaan mogelijk liquiditeitsproblemen. In dat geval kunt u uitstel vragen voor de betaling van de inkomsten- vennootschaps-, omzet- en loonbelasting. Ook kunt u financiering via de maatregelen overheid of andere manieren aanvragen. De overheid gaat de Borgstelling MKB-kredieten tijdelijk verruimen.

Vragen

Heeft u specifieke vragen met betrekking tot uw situatie. Neem dan direct contact op.

Maatschap Remmerswaal

Raadhuislaan 4
2242 CP Wassenaar

→ Locatie en route plannen

Tel: +31(0)70 51 19 343
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maak vooraf een afspraak, dat voorkomt wachttijden.

Maandag tot vrijdag van 8:30 tot 17:15 uur

KvK: 27335976
BTW nr.: NL 0022.19.359.B.01

© 2023 Maatschap Remmerswaal